De Vijf-er
Home>Groepen>Content met 50 eurocent

Content met 50 eurocent

woensdag 14 maart 2018

Ook dit jaar houden we weer een actie Content met 50 eurocent.

Het is de vastentijd, en omdat dit een tijd van bezinning is waarin je ook stilstaat bij anderen die het minder hebben is besloten om de actie in deze periode te houden en te koppelen aan de paasactiviteiten.

Dit jaar start de actie content met 50 eurocent op woensdag 14 maart We hebben dit jaar gekozen voor het AMO-programme!

Het AMO-programme ontwikkelt speelse leermiddelen die in Ghana worden geproduceerd en verkocht. Ze dragen bij aan de kwaliteitsverbetering van het onderwijs in Ghana. Leren is daar snel reproduceren wat de leerkracht vertelt en rijtjes opdreunen. Onze collega Christien gaat deze zomer naar Ghana om daar leerkrachten te trainen in het gebruiken van de materialen. We betalen haar reis niet, maar het zou mooi zijn als ze een geldbedrag mee kan nemen om daar materialen van aan te schaffen zodat de kinderen in Ghana op een speelse manier kunnen leren.

Om de leerlingen enthousiast te maken voor het project is juf Christien in alle klassen geweest. Aan het einde van de dag hebben alle leerlingen een brief met de klusjeslijst mee naar huis gekregen zodat de leerlingen thuis geld kunnen gaan verdienen!

Op woensdag 21 maart komt Christien nog een keer in de klassen om de kinderen nogmaals te enthousiasmeren.

Verder is er op de 1e verdieping bij het IB kantoor een thematafel ingericht over het project. Het zou erg leuk zijn als jullie in deze periode daar een kijkje gaan nemen.

Op 28 maart sluit de actie.

Veel klusplezier!!