De Vijf-er
Home>Groepen>Lentekriebels

Lentekriebels

maandag 4 maart 2019

Lentekriebels

Op 21 maart begint de lente, het jaargetijde van nieuw leven. Leerlingen zijn vaak geboeid door de geboorte van kuikentjes, lammetjes en baby’tjes. Maar hoe groeit een baby in de buik? Wat is verliefdheid? Wat is het verschil tussen jongens en meisjes?

De lente is hét moment om aandacht te besteden aan deze en andere vragen over relaties en seksualiteit. Daarom doet onze school dit jaar mee aan de week van de Lentekriebels van 18 maart t/m 29 maart.

Het thema begint op maandag 18 maart met een kleine opening per groep/ unit. Alle leerlingen mogen een hartenwens opschrijven/ tekenen en deze in de levensboom per unit ophangen. Zo kunnen alle leerlingen elkaars hartenwens bewonderen. Tijdens deze weken zijn er activiteiten voor alle groepen op school. Zo geven zij lessen over relationele en seksuele vorming en zijn er gastsprekers uitgenodigd.

In onze lessen besteden wij aandacht aan de volgende drie domeinen; lichamelijke en emotionele ontwikkeling, sociale ontwikkeling en relaties en seksualiteit en gezondheid. Bent u nu al benieuwd of nieuwsgierig naar dit thema? Op de website van de landelijke Week van de Lentekriebels, vind u meer informatie over dit thema: www.lentekriebels.nl

In de bovenbouwgroepen (groep 5 t/m 8) wordt er ook aandacht besteed aan het veilig omgaan met het internet. Voor de onderbouw (groep 1 t/m 4) hebben wij een verloskundige, kraamverzorgster en een kinderfysiotherapeute bereid gevonden om een gastles te geven. Voor de bovenbouw komt een vrijwilliger van de Kindertelefoon de gastles verzorgen.

Het thema wordt op vrijdagmiddag 29 maart afgesloten met presentaties in de eigen klas voor de ouders en daarna kunt u samen met uw kind alle werkstukken met betrekking tot dit thema in de school bekijken.

Vanaf 12.45 uur bent u van harte welkom om naar de presentaties te komen kijken. Hiervoor hebben wij twee rondes:
 Ronde 1: van 12.45 uur tot 13.15 uur
 Ronde 2: van 13.25 uur tot 13.55 uur
De voorstelling duurt ongeveer 15 minuten per keer. Hierna leidt uw kind u rond bij de werkstukken in de klas en op de gang. Van 13.55 uur tot 14.00 uur sluiten de leerlingen gezamenlijk af in de klas.

Wij hopen u allen te zien tijdens de afsluiting van dit fantastische thema.