De Vijf-er
Home>Nieuws>First LEGO League

First LEGO League

dinsdag 18 december 2018

Op zaterdag 15 december heeft een team van 10 leerlingen uit groep 7 en 8  van de Vijf-er meegedaan aan de First Lego League.

De FIRST LEGO League (FLL®) is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden elk jaar opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende “Challenge”. De kinderen werken in teams van maximaal tien deelnemers om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales. De opdrachten zijn onder andere: Ontwerp, bouw en programmeer een robot en Voer je eigen onderzoek uit en presenteer de resultaten”

Dit jaar was het thema “Into Orbit”, dus de ruimte.

Het team deed mee onder de naam de Ruimtevisjes en heeft vanaf oktober 2 keer per week gewerkt aan het programmeren van de robot en aan het bedenken, onderzoeken en uitwerken van een oplossing voor hun zelfbedachte probleem. De probleemstelling was: “Hoe kan ik blijven sporten met mijn team op aarde als ik zelf langdurig in de ruimte in verblijf?”.

Met een prachtige presentatie over het probleem, onderzoek en oplossing wist het team de “Project Award” in de wacht te slepen!