Identiteit

Onze katholieke grondslag geeft ons de mogelijkheid om de tradities, waar onze ouders, leerlingen en medewerkers in staan als belangrijke inspiratiebron te zien. Deze tradities geven ons belangrijke waarden mee van waaruit we willen communiceren en handelen. In onze school wordt onze identiteit zichtbaar door dagopeningen, rituelen te gebruiken, aandacht te besteden aan de wijze waarop we met elkaar en onze omgeving omgaan, door (bijbel)verhalen te vertellen, te filosoferen over levensvragen en actuele onderwerpen vanuit de maatschappij en het houden van een jaarlijkse actie voor een goed doel.

 

Op basisschool de Vijf-er zet uw kind de eerste stappen op weg naar een plaats in onze samenleving. Uw kind ontdekt waar het goed is in en wat het leuk vindt. Dat kan alleen als uw kind zich veilig voelt. Op onze basisschool kan uw kind zich in een prettige omgeving verder ontwikkelen.

 

Een veilig gevoel

 

Een rustige school is voor veel leerlingen een veilige basisschool. Daar maken wij met elkaar – alle leraren en leerlingen – duidelijke afspraken over. Wij gebruiken de kanjertraining om leerlingen positief over zichzelf en anderen te laten denken. Onze leerlingen leren om grenzen te stellen en verantwoordelijk te zijn voor wat zij doen. Dit doen wij met respect naar elkaar toe. Juist in  contact met elkaar haal je het beste uit je zelf.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren