Nieuws

Schoolfruit

Schoolfruit

Van 15 november t/m 22 april krijgen de leerlingen drie porties groente en fruit per week aangeboden op school (op de woensdag, donderdag en vrijdag). Het is belangrijk om kinderen verschillende soorten groente en fruit te laten proeven. Zo maken kinderen kennis met veel verschillende smaken en structuren. Soms zijn kinderen pas gewend aan een onbekende smaak na tien tot vijftien keer proberen!

Smaak is dus iets wat je kan ontwikkelen. Door EU-Schoolfruit proeven de kinderen verschillende soorten fruit en groente.

23 novemberLees verder
Kanjerschool
In de afgelopen jaren hebben wij ons als basisschool steeds verder geprofessionaliseerd middels de Kanjertraining.
Ruim 80% van onze leraren is in het bezit van de licenties A, B en C (een vijfjarige opleiding) en de Kanjercoördinator heeft haar opleiding afgerond. Sinds kort mogen wij ons officieel een Kanjerschool noemen.
 
Samen met onze leerlingen en leraren werken wij aan een positief pedagogisch klimaat.
 
Kanjerschool
1 oktoberLees verder
Lezen

Beste ouder(s)/ vezorger(s),

 

Een van de onderdelen van ons Nationaal Programma Onderwijs is het leesplezier en de leesmotivatie bij uw kind(eren) en onze leerling(en) te vergroten. Om hier in gezamelijkheid aan te kunnen gaan werken sturen wij u ter informatie de volgende bijlage toe. 

 

Met vriendelijke groet,
Team basisschool de Vijf-er.

20 septemberLees verder
Schoolreisje 2021

In de afgelopen weken zijn de verschillende groepen samen op schoolreisje geweest. De leerlingen keken er naar uit om samen met hun klasgenootjes een dagje uit te zijn om elkaar (nog) beter te leren kennen. De (weers)omstandigheden waren op deze dagen perfect. De leerlingen en leraren hebben genoten van geslaagde schoolreisjes. Een mooie activiteit bij de start van een nieuw schooljaar!
Schoolreisje

10 septemberLees verder
Start schooljaar

Welkom terug op school

Op maandag 23 augustus zijn wij weer gestart na een fijne en welverdiende vakantie. Het was fijn om alle leerlingen weer welkom te kunnen heten in onze basisschool. In de vakantieperiode is er hard gewerkt om de personele bezetting voor het nieuwe schooljaar rond te krijgen. Daarnaast is er in 11 lokalen nieuw meubilair geplaatst. 

 

Wij hopen dat wij samen met onze leerlingen, ouders en personeelsleden een leerzaam, gezellig en gezond schooljaar mogen hebben.  

30 augustusLees verder

Als een vis in de Vijf-er

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren