Kinderopvang

Kinderopvang betekent samen opvoeden. Kinderen zijn uniek, krachtig en hebben talenten om ontwikkeld te worden. Kinderen opvoeden betekent een wereld creëren waar zij zichzelf en die talenten optimaal kunnen ontwikkelen.

Bij Sam&ko bieden we een persoonlijke en warme omgeving waarbinnen kinderen hun eigen weg vinden. Of het nu gaat om baby’s, peuters of schoolgaande kinderen, Uw kind is bij Sam&ko van harte welkom!

Peuterspelen

Peuterspelen is niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam! Op een speelse manier leren kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar sociale vaardigheden zoals rekening houden met elkaar, delen, wachten en samen spelen. We spelen het hele jaar door aan de hand van thema’s. We zingen, knutselen en doen taalspelletjes die te maken hebben met het jaargetijde of bijvoorbeeld een feestdag. Verder is er volop ruimte om te spelen; binnen in de verschillende speelhoeken zoals de poppen-, bouw- en huishoek of lekker buiten in de zandbak, op de fietsjes of op de speelplaats.

Buitenschoolse opvang

De vrije tijd na school is tijd voor ontspanning! Bij de buitenschoolse opvang vangen we kinderen na schooltijd op. Uit school drinken en eten we eerst samen, daarna kunnen de kinderen kiezen uit één van onze activiteiten. Knutselen, lezen, koken, timmeren, lekker buiten spelen of gewoon even luieren. Het kan allemaal. Op onze locaties werken we met thema’s, daar organiseren we allerlei activiteiten bij, waar uw kind aan mee kan doen.

Basisschool de Vijf-er en Sam&billy

Voor de opvang van kinderen is er een intensieve samenwerking tussen basisschool de Vijf-er en Sam&billy.

Sam&billy is gevestigd in school met de 2 peuterspeelgroepen en 5 BSO groepen. Samen met de school zorgen we voor een doorgaande pedagogische lijn bij het peuterspelen en de buitenschoolse opvang.

Vanuit het peuterspelen kunnen kinderen, als ze 4 jaar zijn, doorstromen naar groep 1 van baisschool de Vijf-er. Hierbij begeleiden we de kinderen goed en zorgen we voor een warme overdracht aan de leerkracht. Alle kinderen die naar een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of gastouder van Sam&ko gaan, krijgen gegarandeerd een plek op de buitenschoolse opvang

Meer informatie vindt u op de website van Sam&ko