Over ons

Basisschool de Vijf-er staat in Deventer en is een katholieke basisschool met ongeveer 600 leerlingen en ruim 50 gedreven medewerkers. De school zit in een nieuw pand in de wijk de Vijfhoek, gelegen in een landelijke omgeving met veel natuur en ruimte.

Wij streven naar een optimaal schoolklimaat waarin kinderen en ouders zich prettig voelen. Onze school bevordert zelfstandigheid, koppelt daaraan zelfverantwoordelijkheid, heeft samenwerking hoog in het vaandel staan en werkt aan een optimaal resultaat voor ieder kind. We vinden het belangrijk dat ieder kind gezien wordt. Dat resulteert in acht jaar schoolplezier!

Sfeer van geborgenheid

Ieder kind heeft zijn eigen talenten. Als school staan wij aan de basis van zijn of haar ontwikkeling. Wij streven ernaar een goed palet aan te bieden, zodat ieder kind zijn talenten kan ontdekken. Wij werken daarom dagelijks aan een fijne sfeer in de klassen en de leerkrachten doen er alles aan om uit uw kind te halen wat erin zit. Ons team streeft ernaar een sfeer van geborgenheid, veiligheid, openheid en gezelligheid te creëren.

Wij zijn een katholieke school. Aan deze school proberen wij (kinderen, leraren, ouders, bestuur) het katholiek-zijn samen vorm te geven. Onder andere door de katholieke feesten met elkaar te vieren, maar ook door mooie initiatieven met elkaar te delen die soms spontaan ontstaan door actuele gebeurtenissen.

Wij zijn een Varietas-school

Onze school is een Varietas-school. Dat kun je zien aan het label bij ons logo, een kwaliteitskeurmerk. Want elke Varietas-school gaat voor onderwijs van topkwaliteit, oprechte aandacht voor kind & ouder en respectvol gedrag voor jezelf en anderen.