De Vijf-er
Home>Nieuws>1.461,18 euro voor AMO

1.461,18 euro voor AMO

donderdag 29 maart 2018

1.461,18 euro voor AMO

De leerlingen van basisschool de Vijf-er in Deventer zijn de afgelopen 2 weken ontzettend druk geweest met allerlei klusjes voor dit goede doel. Ze pakten thuis de vaatwasser in, hielpen harken in de tuin, bakten koekjes die ze vervolgens gingen verkopen. Ook werden er lege flessen in de buurt opgehaald, lieten ze de hond uit voor de buurvrouw, hielpen opa en oma met het opruimen van de zolder en met het doen van de boodschappen. Je hoorde in de school opmerkingen als: ”Meester, ik heb bij mijn tante op mijn nichtje gepast en daar 3 euro voor gekregen.” En “Juf, nog 22 euro en dan heeft onze groep al 100 euro gespaard!”

Het is prachtig om alleinitiatieven te zien. Iedereen is enthousiast aan de slag gegaan voor de Ghanese kinderen. Ook de betrokkenheid in de omgeving was groot door er voor te zorgen dat de leerlingen allerlei klusjes konden doen. Er werden verschillende materialen meegeven naar school zoals Afrikaanse souvenirs, een bongo en houten beelden. Ouders hebben geholpen bij het bakken van koekjes voor het AMOprogramme. In de gang , tegenover de IB-ruimte, werd een Ghanees hoekje gecreëerd. Deze themahoek werd druk door de leerlingen en hun leraren bezocht. Je kon daar allerlei materialen bekijken zoals de leermiddelen van het AMO-programme, schooluniformen, traditionele kunstwerken, sieraden, cacaobonen, de slippers van de chief en nog veel meer. De leermiddelen werden ook uitgeprobeerd in de klas. De leerlingen vonden het bijzonder om bv. een memory met Adinkra symbolen te spelen of een puzzel te maken met het land Ghana erop afgebeeld.

Met het doen van de diverse klusjes hebben de leerlingen het ongelooflijk mooie bedrag van 1.461,18 euro verdiend voor het AMO-programme in Ghana!

Dit fantastische bedrag is op de rekening van het AMO-programme gestort. In Ghana worden van dit geld vervolgens de leermaterialen geproduceerd. De school in de plaats Nkawkaw (spreek uit als Unkohkoh) is de gelukkige en zal deze materialen in de maand juli uit de handen van juf Christien ontvangen. Zij gaat deze zomer als vrijwilliger voor AMO aan de slag om leraren te trainen om met deze mooie leermiddelen te werken. Uiteraard krijgen jullie na de zomervakantie foto’s te zien van dit alles en horen jullie hoe de leermaterialen door de leraren en leerlingen in Nkawkaw zijn ontvangen. Maar voor nu HEEL ERG BEDANKT VOOR ALLES WAT JULLIE VOOR DE GHANESE SCHOOLKINDEREN HEBBEN GEDAAN!!